29 kwietnia 2015

Pasta z wędzonej makreli



Jadłyście już śniadanie? Jak nie, to zapraszam na pyszną pastę z wędzonej makreli. A jak już jesteście po śniadaniu to przepis możecie wykorzystać na kolację.


Co potrzebujemy to naszej pasty?

  • 1 makrelę wędzoną
  • małą puszkę kukurydzy
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 małą cebulę
  • 2 jajka
  • jogurt naturalny
  • trochę przecieru pomidorowego
  • przyprawy do smaku

Co robimy na początku? Gotujemy jajka na twardo. W międzyczasie oczyszczamy naszą makrelę z ości, rozdrabniamy ją i przekładamy do miski. Ogórki kiszone i cebulę kroimy w kostkę. Po ugotowaniu jajek i wystudzeniu ich, również kroimy je w kostkę. Wszystko przekładamy do miski w której znajduję się już makrela i mieszamy. Dodajemy jogurt naturalny, przecier pomidorowy i przyprawy do smaku. Po dokładnym wymieszaniu wkładamy do lodówki, aby się schłodziło. Ale spokojnie, łasuchy mogą od razu smarować nią chlebek :) Smacznego!









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Masz pytania? Podobał Ci się post? Zostaw komentarz :)