Jadłyście już śniadanie? Jak nie,
to zapraszam na pyszną pastę z wędzonej makreli. A jak już
jesteście po śniadaniu to przepis możecie wykorzystać na kolację.
Co potrzebujemy to naszej pasty?
- 1 makrelę wędzoną
- małą puszkę kukurydzy
- 4 ogórki kiszone
- 1 małą cebulę
- 2 jajka
- jogurt naturalny
- trochę przecieru pomidorowego
- przyprawy do smaku
Co robimy na początku? Gotujemy jajka
na twardo. W międzyczasie oczyszczamy naszą makrelę z ości,
rozdrabniamy ją i przekładamy do miski. Ogórki kiszone i cebulę
kroimy w kostkę. Po ugotowaniu jajek i wystudzeniu ich, również
kroimy je w kostkę. Wszystko przekładamy do miski w której
znajduję się już makrela i mieszamy. Dodajemy jogurt naturalny,
przecier pomidorowy i przyprawy do smaku. Po dokładnym wymieszaniu
wkładamy do lodówki, aby się schłodziło. Ale spokojnie, łasuchy
mogą od razu smarować nią chlebek :) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Masz pytania? Podobał Ci się post? Zostaw komentarz :)